Sanitat administrarà la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra la Covid-19 a partir del 25 d'octubre

La consellera Ana Barceló ha destacat que ambdues campanyes aniran en paral·lel

Un sanitari injecta la vacuna contra la Covid-19 en una imatge d'arxiu
Un sanitari injecta la vacuna contra la Covid-19, en una imatge d'arxiu / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal està estudiant la possibilitat de començar a administrar la vacuna de la grip i la tercera dosi de reforç contra la Covid-19 el pròxim 25 d'octubre, campanyes que aniran en paral·lel.

Ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, durant la visita que ha fet a les obres del nou edifici oncològic de l'Hospital Provincial de Castelló.

Segons ha explicat la titular de Sanitat Universal, de moment la tercera dosi de reforç contra la Covid-19 s'administrarà a majors de 70 anys, encara que ha indicat que en el moment en què el Consell Interterritorial determine que cal anar obrint aquesta franja d'edat, es punxarà "de seguida" a través dels centres de salut.

De moment, segons Barceló, no s'habilitaran espais especials per a administrar les dues vacunes, encara que ha assenyalat que "mai es descarta res". "Una vegada tinguem la planificació, veurem la manera d'executar-la de la forma més senzilla i més apropiada per a la ciutadania", ha dit.

Més vacunes comprades

La consellera ha recordat que l'any passat es van administrar quasi un milió de dosis contra la grip, i enguany es preveu que s'incrementaran, per la qual cosa s'ha fet una compra més gran que la de l'any passat.

"Per al reforç amb la tercera dosi aprofitarem totes les persones que es posen la de la grip", ha subratllat Barceló, que ha afegit que quedarà la resta de persones majors de 70 anys que no es vulguen vacunar de la grip, però a les quals siga necessari administrar-los la tercera dosi de reforç.

La campanya de la grip, ha apuntat la consellera, anirà molt dirigida al personal sanitari, que ha recordat que l'any passat va tindre una participació "excepcional", ja que més del 90 per cent del personal es va vacunar.

Crida als joves entre 29 i 39 anys

Finalment, Barceló ha fet una crida als joves que tenen entre 29 i 39 anys perquè es vacunen contra la Covid, "ja què és un grup d'edat amb molta interacció social i molta mobilitat i que manté encara nivells de vacunació (78%) per davall del que seria desitjable, ja superats per les franges de 12 a 19 i de 19 a 29 anys". "A més, si en determinats espais es demanara el certificat Covid, no podrien accedir-hi", ha conclòs.

També et pot interessar

stats