Sanitat Universal investiga una presumpta mala praxi a un pacient de la Llosa amb apendicitis

Mínguez assegura que el pacient havia presentat dues fulles d'agraïment i una queixa menor

Imatge d’arxiu de Miguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública
Imatge d’arxiu de Miguel Mínguez, conseller de Sanitat Universal i Salut Pública / Europa Press

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha anunciat aquest dijous que el seu departament ha obert una investigació sobre un pacient de la Llosa (Plana Baixa) que ha denunciat una presumpta mala praxi per no diagnosticar-li una apendicitis. Mínguez ha realitzat aquestes declaracions davant els mitjans durant la visita que ha fet al nou edifici oncològic del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló quan li han preguntat sobre el tema.

Segons ha subratllat, estadísticament les úniques dades que hi ha d'àmbit estatal demostren "que hi ha una incidència d'aquestes per cada 4.000 pacients que es veuen en urgències, és a dir, que proporcionalment hi ha pocs casos". "El que va passar en aquest cas concret s'està investigant perquè això va passar fa temps i el pacient havia presentat dos fulls d'agraïment i una queixa menor i no era esperable que mostrara en aquests moments el seu desig que es revisara", ha dit.

El conseller ha assenyalat que s'ha obert una investigació. "Quan vegem detalladament des que el pacient requereix assistència fins al moment que aparentment no se li diagnostica una apendicitis, entendrem si hi ha hagut una fallada en el protocol", ha conclòs.

També et pot interessar

stats