Sanitat Universal busca l'"instrument més adequat" per a subrogar el personal de ressonàncies

La consellera Barceló descarta concretar a les Corts la fórmula per a incorporar a la gestió pública el personal del servei externalitzat

La consellera de Sanitat Universal Ana Barceló en els minuts previs a la seua intervenció a les Corts
La consellera de Sanitat Universal Ana Barceló en els minuts previs a la seua intervenció a les Corts / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha assegurat que el seu departament "oferirà una solució" per a subrogar els treballadors de les UTE de les ressonàncies, encara que no ha concretat quina serà l'eina que utilitzaran.

Així ho ha indicat a les Corts en resposta a una pregunta del diputat de Ciutadans Fernando Llopis, a qui no ha volgut concretar la fórmula amb què la Generalitat complirà l'obligació legal de subrogar els contractes quan passen a la gestió pública.

Barceló ha indicat que quan acabe la concessió, la Generalitat incorporarà també la maquinària, encara que "ja està pràcticament al final de la seua vida útil". Respecte als treballadors, ha explicat que es buscarà l'"instrument més adequat per a garantir que la direcció del servei organitze el treball assistencial en els centres".

Aquest dimecres la consellera de Sanitat Universal va insistir en la voluntat d'assumir la reversió dels serveis externalitzats a través de l'Empresa Pública de Salut, un projecte que manca del vistiplau dels socis del PSPV-PSOE en el Botànic, Compromís i Unides Podem.

La consellera vol garantir en la mercantil el respecte als principis d'igualtat, mèrit i capacitat que ha de regir "l'accés a una plaça estatutària, encara que siga sota la modalitat que es va seguir per a la reversió de l'Hospital d'Alzira de 'personal fix a extingir'".

Aquest dijous a les Corts Barceló ha criticat la privatització del servei sota el govern del PP i ha defensat un full de ruta per a "completar totes les reversions i assegurar el millor servei sanitari". "Hem de desprivatizar els serveis amb un únic objectiu econòmic: eficiència, eficàcia, i sobretot, invertir en sanitat pública", ha explicat.

També et pot interessar

stats