Sanitat Universal alça el confinament a Benigànim a partir de dimarts

La Conselleria ha pres la mesura per la “bona evolució” de les dades epidemiològiques.

Cartell d'entrada a Benigànim
Cartell d'entrada a Benigànim / Efe.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha alçat les mesures excepcionals per a fer front a l’avanç del coronavirus a Benigànim. Aquest alçament serà efectiu dimarts que ve, 22 de setembre, a partir de les 00:00 hores i és possible gràcies a la bona evolució de les dades epidemiològiques.

Tenint en compte les dades de la Conselleria de Sanitat del 10 de setembre, en els últims 14 dies s'havien diagnosticat 86 casos al municipi, pel que la incidència acumulada era de 1.472 positius per 100.000 habitants. En aquests moments, la incidència ha baixat a la meitat, fins a 719 casos per 100.000 habitants i 42 positius detectats en les últimes dues setmanes.

Les mesures excepcionals es van adoptar l’1 de setembre, amb una durada de catorze dies, i es van prorrogar el passat divendres, 11 de setembre, durant set dies més. Aquestes contemplaven el confinament perimetral de la població que permetia, no obstant això, la circulació de persones residents dins del municipi. A més, s'establia fins a un màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar i els actes de culte havien de realitzar-se amb aforament màxim de fins a un terç de la capacitat dels llocs, sempre respectant les normes de seguretat d'ús de la màscara i distanciament social.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha assenyalat que ha agraït la col·laboració de tot el veïnat per a evitar la propagació del virus i protegir així la salut de la població. Tot i això, ha apel·lat a la responsabilitat per a evitar un altre repunt en el diagnòstic de casos.

També et pot interessar

stats