Sanitat Universal i els ajuntaments faran recomanacions sobre l'ús de la mascareta en les Falles i la Magdalena

El president de la Generalitat defensa que el final de l'obligació legal d'aquest ús al carrer no evita mesures concretes en actes multitudinaris

Diverses persones, al carrer, en una imatge d'arxiu
Diverses persones, al carrer, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimarts a Castelló de la Plana que en els pròxims dies tant la Conselleria de Sanitat Universal com els ajuntaments establiran unes recomanacions generals sobre l'ús de la mascareta en espais públics durant les festes de les Falles i la Magdalena.

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts les modificacions en les mesures de seguretat contra la covid, entre les quals està la fi de l'obligatorietat de dur la mascareta posada a l’aire lliure. Mesures que es publicaran en el Butlletí Oficial de l'Estat aquest dimecres i que entraran en vigor dijous.  Tot i aquesta realitat, el president ha indicat que "l'absència de l'obligatorietat de la mascareta a l'aire lliure no significa l'obligatorietat de no portar-la" i de fet, ha agregat, "hi ha molts moments a l'aire lliure en què és convenient portar-la perquè si hi ha interacció i proximitat és molt difícil que no puga haver-hi un contagi".

Aquest canvi afectarà el desenvolupament dels actes festius de les Falles de València, especialment els més multitudinaris, com ara les mascletaes o la Crida. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va garantir aquest dilluns que l'Ajuntament estudiarà fórmules que permeten celebrar aquests esdeveniments que habitualment congreguen grans multituds de persones amb seguretat i ha remarcat que es complirà "estrictament" la normativa sanitària. 

Amb la proximitat de les festes de les Falles i la Magdalena, Puig ha explicat que els pròxims dies hi haurà una reunió entre l'equip tècnic de la Conselleria de Sanitat Universal i els ajuntaments "i farem recomanacions generals per a aquestes festes, que sempre estaran adossades a la prudència i la responsabilitat, tal com ho hem gestionat els valencians en aquest temps".

D'altra banda, i preguntat sobre si la Comunitat Valenciana demanarà una reducció dels dies de quarantena per a les persones contagiades, Puig ha dit que "és una qüestió que s'està avaluant en el si del Consell Interterritorial perquè cal fer-ho amb criteri tècnic suficient, si es confirma que la capacitat de contagi en aquest moment no repercuteix de la mateixa manera en la salut de les persones".

També et pot interessar

stats