L'Ajuntament de València estudiarà restringir l'aforament en els actes massius de Falles

L'alcalde Joan Ribó incideix que en tots els esdeveniments es compliran les normes sanitàries i que la mascareta continua sent recomanable

Una mascletà muntada en la Plaça de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu
Una mascletà muntada a la plaça de l'Ajuntament de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'obligació de dur mascareta a l'aire lliure passa a ser una recomanació des d'aquest dijous. Un canvi en la normativa sanitària contra la covid-19 que afectarà el desenvolupament dels actes festius de les Falles de València, especialment els més multitudinaris com ara les mascletaes o la Crida. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha garantit aquest dilluns que l'Ajuntament estudiarà fórmules que permeten celebrar aquests esdeveniments que habitualment congreguen grans multituds de persones amb seguretat i ha remarcat que es complirà "estrictament" la normativa sanitària. 

Per exemple, una opció que sospesa el consistori per a controlar l'afluència de persones és la de restringir l'aforament a la plaça de l'Ajuntament, punt des del qual es disparen diàriament les mascletaes. Una opció que comportaria establir controls de seguretat en els accessos a l'enclavament, com ja es fa en estadis esportius o concerts, i que ja s'ha dut a la pràctica en anteriors ocasions com la nit de Cap d'Any del 2020. "És més difícil controlar l'aforament a la plaça de l'Ajuntament, però no impossible. Tenim una policia molt eficaç i perfectament ho pot controlar", ha remarcat Ribó en declaracions al programa A la Ventura aquest dilluns. 

A falta de definir la fórmula, l'alcalde ha aprofitat per a recomanar a la ciutadania que continue utilitzant la mascareta, especialment en grans aglomeracions. "El fet que ja no siga obligatòria no vol dir que estiga prohibida o que no siga recomanable", ha matisat. En aquest sentit, ha assegurat que el consistori buscarà la manera de garantir que tothom la duga posada en llocs amb afluència elevada de persones. 

Ribó, que aquest mateix dilluns ha anunciat que és positiu en coronavirus, s'ha posat com a exemple ell mateix per a demanar a les persones que continuen mantenint totes les precaucions sanitàries: "Demane prudència a la gent, sobretot després del que m'ha passat a mi", ha apuntat el regidor, que podria perdre's la cerimònia dels Premis Goya d'aquest dissabte a causa del contagi. 

També et pot interessar

stats