Joan Ribó dona positiu en covid-19 i podria perdre's la gala dels Goya

L'alcalde de València es troba bé i sense símptomes, però ha hagut de confinar-se a casa i suspendre l'agenda pública durant uns dies: "Faré el que em diguen les autoritats sanitàries"

Ribó, entrevistat aquest dilluns en el programa 'A la Ventura'
Ribó, entrevistat aquest dilluns en el programa 'A la Ventura' / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha contagiat de coronavirus. Ho ha comunicat ell mateix aquest dilluns en un missatge a través de Twitter, en què ha informat que es troba bé, sense símptomes i "per sort amb les tres dosis de la vacuna". Un imprevist que li podria suposar perdre's la cerimònia de lliurament dels Premis Goya que acull la ciutat aquest mateix dissabte. 

La infecció obliga el primer regidor de la capital valenciana, de 74 anys, a suspendre l'agenda pública durant "uns dies". Segons ha explicat, estarà en confinament i treballant des de casa. 

En declaracions al programa A la Ventura d'À Punt, Ribó ha confirmat que es troba "estupendament" i que el contagi li ha vingut absolutament de sorpresa, gràcies a una PCR rutinària que s'ha practicat abans de sotmetre's a una infiltració. De fet, aquest mateix dilluns l'alcalde estava en una reunió i, en assabentar-se del resultat, ha hagut d'anar-se'n a casa. "No esperava des de cap punt de vista que em passara açò", ha manifestat. 

Des de l'Ajuntament confien que Ribó puga assistir finalment a la gala de lliurament dels Premis Goya que se celebra aquest dissabte, 12 de febrer, al Palau de les Arts de València. El protocol actual a Espanya fixa la quarantena per covid-19 en set dies des de l'inici dels símptomes —sempre que en els tres últims no n'hi haja— o, en cas de ser asimptomàtic, des de la data de la prova. Fonts de l'alcaldia citades per Efe no descarten encara la presència de l'alcalde en la cerimònia, en funció dels resultats de les proves PCR que se li practiquen en els pròxims dies. Preguntat sobre això, Ribó ha assegurat que farà el que li indiquen les autoritats sanitàries. "Si puc anar-hi, hi aniré a gust. I si no puc, no ho faré, i ho lamentaré molt", ha conclòs. 

També et pot interessar

stats