Sanitat retira l'alerta per la presència de proteïnes de llet en coques d'oli d'oliva
Després de noves investigacions i anàlisis del lot de la marca Inés Rosales, s'ha determinat que no hi ha raons que justifiquen el manteniment de l'alerta
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), que pertany al Ministeri de Sanitat, ha comunicat la retirada de l'alerta per presència de proteïnes de la llet en coques d'oli d'oliva verge extra procedents d'Espanya.
Després de la realització de noves investigacions i anàlisis en el lot objecte de l'alerta, amb resultat conforme per a la detecció de proteïnes de la llet, les autoritats sanitàries han determinat que no hi ha raons que justifiquen el manteniment de l'alerta.
L'Aesan va publicar el passat 30 d'abril una alerta per presència de proteïnes de la llet en coques d'oli d'oliva verge extra procedents d'Espanya de la marca Inés Rosales amb el lot L-24103103 i data de caducitat 01/12/2024.
Sobre la base de les investigacions dutes a terme i la realització de noves anàlisis, les autoritats sanitàries han determinat que no hi ha raons per a justificar que el producte puga suposar un risc per a la salut de la població.
Per això, s'ha procedit a retirar l'alerta i a comunicar-ho a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).