Sanitat restringeix l'ús d'un antibiòtic injectable per problemes de subministrament

L’únic laboratori que produeix l’Azactam a Europa ha comunicat incidències a l’Aemps en la fabricació

Imatge d'arxiu d'una xeringa
Imatge d'arxiu d'una xeringa / Shutterstock

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat d'un problema de subministrament de l'antibiòtic injectable Azactam, sense data prevista de finalització. Per això ha ordenat que se'n restringisca la distribució “a casos determinats que han de ser correctament identificats”.

L’Aemps ha pres aquesta decisió després que el laboratori Bristol-Myers Squibb haja comunicat aquestes incidències amb Azactam 1 g pols i dissolvent per a solució injectable a causa de problemes de fabricació a la seua planta, l'única que hi ha a Europa.

Tant l'agència dependent del Ministeri de Sanitat com el mateix laboratori ja estan treballant per a disposar del medicament estranger i reduir l'impacte del problema de subministrament. No obstant això, amb la difusió i posada en marxa dels programes d'optimització d'ús d'antibiòtics, l’Aemps subratlla que “és recomanable que es consulte amb un microbiòleg o amb un especialista en malalties infeccioses”.

Aquest antibiòtic conté el principi actiu aztreonam i està indicat en el tractament d'infeccions de tipus molt diferent causades per microorganismes sensibles de les vies urinàries, tracte respiratori inferior, de la pell i teixits blans, ossos i articulacions, infeccions abdominals, ginecològiques, algunes de transmissió sexual —gonorrea— i sèpsia. Mentre persistisca aquesta situació, les unitats existents es distribuiran a través del Servei de Medicaments en Situacions Especials (MSE) de l’Aemps, restringint-se a uns casos específics.

També et pot interessar

stats