Sanitat recomana l'ús de la mascareta en el transport escolar a partir dels tres anys, i l'FFP2 en el professorat

L'actualització del protocol de prevenció als centres escolars incorpora noves instruccions per a millorar la ventilació, a fi d'evitar el contagi per aerosols.

Una professora pren la temperatura a un alumne
Una professora pren la temperatura a un alumne / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat el protocol de prevenció contra el coronavirus als centres educatius no universitaris, incorporant les últimes recomanacions del Ministeri de Sanitat i les novetats normatives.

El document emfatitza la importància de la ventilació als centres a causa de les últimes indagacions sobre els contagis per partícules en suspensió o aerosols. Detalla com cal ventilar de manera correcta els espais educatius, i aclareix el protocol per a l'alumnat i el professorat que té patologies cròniques.

Així mateix, recomana específicament l'ús de la mascareta a partir dels tres anys, en el transport escolar col·lectiu, si bé manté l'obligatorietat general a partir dels sis anys. A més, explicita que si un menor no pot usar mascareta per alguna de les excepcions previstes, s'intensificaran la resta de les mesures de prevenció "sense que aquesta situació puga interferir en el dret a una educació presencial".

També s'inclou com a novetat la recomanació preferent de les mascaretes quirúrgiques o FFP2 en el professorat que atenga alumnat sense mascareta, per edat o necessitats especials, o quan acompanye escolars amb símptomes sospitosos.

El nou protocol també adequa la pràctica física i esportiva fora de la jornada escolar a la resolució del 25 de febrer de 2021 de la Generalitat, que permet les activitats i els entrenaments en grups fins a quatre persones, sempre que s'evite el contacte personal i s'organitzen en instal·lacions a l'aire lliure i sense públic.

En la motivació d'aquestes novetats, el protocol incideix en la defensa dels centres escolars com a espais segurs i atribueix la majoria dels casos detectats a contagis externs als centres. Assenyala diversos informes comunitaris que certifiquen que la tornada a les aules no ha tingut un impacte significatiu en l'augment dels casos a la Unió Europea, i aclareix que en tot cas les taxes d'hospitalització i de mortalitat entre els menors d'edat amb Covid-19 són substancialment menors que en altres grups d'edat.

També et pot interessar

stats