Sanitat notifica 151 contagis, un 34% menys que fa set dies

Caldrà esperar a dilluns per a conéixer la xifra de morts per coronavirus d'aquest cap de setmana i la pressió hospitalària

Personal sanitari realitza un PCR
Personal sanitari realitza una PCR / Salas (Efe)

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest diumenge 151 casos nous de Covid-19 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens des de l'última actualització. Així, des de l'inici de la pandèmia s'han contagiat 388.396 persones a la Comunitat Valenciana. Fa set dies la xifra d'infeccions registrades era de 229, un 34% més que la reportada aquest diumenge.

La conselleria no ha informat de les defuncions, així que caldrà esperar a dilluns per a saber el nombre de persones que han mort per la Covid-19 aquest cap de setmana. Aquesta setmana s’han registrat 35 morts, una menys que l’anterior. Així, des de l’inici d’abril la xifra de decessos ha continuat en descens. 

En aquesta línia, Sanitat tampoc ha actualitzat les dades referents a les hospitalitzacions. Aquest divendres hi havia 326 persones ingressades als hospitals valencians, 63 de les quals a les UCI.

Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies, s'ha mantingut en termes pràcticament idèntics al llarg de la setmana. Aquest dilluns era de 36,34 casos per cada 100.000 habitants i al final de la setmana s'ha situat en 36,24 casos.

Ja fa un mes que la Comunitat Valenciana registra la incidència del coronavirus més baixa de tot l’Estat. A més, continua sent l'única comunitat en risc baix de transmissió del virus, per davall dels 50 casos.

A les residències d'ancians, hi ha hagut una única defunció aquesta setmana, quan la passada n’hi va haver tres. El nombre de contagis entre els residents també ha baixat, n’hi ha hagut dos respecte dels 12 de la setmana passada, però han pujat entre els treballadors: n’hi ha hagut 25 i la setmana anterior n’hi hagué quatre. A més, s'ha passat de cinc residències d'ancians amb casos de coronavirus a quatre, i segueix sense haver-hi cap residència vigilada per la Conselleria de Sanitat.

Quant als brots de coronavirus, han pujat per segona setmana consecutiva: s'han confirmat 54 focus, 12 més que l'anterior, i han afectat 260 persones, 74 més que fa set dies.

Aquesta és la situació epidemiològica un dia abans que comence la campanya de vacunació massiva al País Valencià, amb 70 punts d'immunització on s'inocularan 185.000 dosis. Els quatre grans centres de vacunació d'Alacant, Castelló de la Plana, Elx i València estaran en funcionament, en principi, dilluns i dimarts.

També et pot interessar

stats