Sanitat envia una carta als ajuntaments amb recomanacions per a fer front a la covid

El govern valencià convida els municipis a "valorar la incidència" en cada zona i prendre mesures en funció del risc que genera cada activitat

Un local a València mostra un cartell amb l'obligatorietat del certificat covid
Un local a València mostra un cartell amb l'obligatorietat del certificat covid / Europa Press

La Conselleria de Sanitat ha remés una carta dirigida als alcaldes i alcaldesses de tots els municipis del territori amb recomanacions per a fer front a l’avanç de la pandèmia. “La transmissió comunitària ha crescut de forma molt significativa en relació amb la situació de fa tres setmanes”, assegura el text.

Entre els consells que arreplega l’escrit, es convida les institucions locals a reforçar els missatges sobre totes les mesures de prevenció: ús correcte de la mascareta, higiene de mans freqüent, manteniment de la distància física i ventilació d’espais, entre altres. 

També aconsellen als ajuntaments prendre mesures “relatives als esdeveniments i celebracions amb concentració de persones”, tot i que no especifica normes concretes. Si bé la conselleria reconeix que “el risc associat a la propagació de la variant òmicron és molt alt” amb l’augment de reunions socials, deixa en mans de cada ajuntament “valorar la incidència del municipi i el risc que genera cada activitat”. 

En el cas concret dels espectacles, Sanitat suggereix “establir itineraris que garanteixen que no es produeixen aglomeracions”, utilitzar “sistemes de senyalització” i coordinar “els sistemes de vigilància i control”. Així mateix, proposa que els músics se situen “almenys a dos metres dels participants actius i a altres dos entre cadascun d’ells”. Quant als espectadors, Sanitat recorda que “és convenient delimitar els espais”. 

Aquesta missiva ha arribat dos dies després del cap de setmana de Nadal, una jornada en què s’han notificat 5.655 nous contagis i 26 morts en els últims set dies.

Tot i que ja hi ha nou autonomies a tot l'Estat que han establit restriccions més greus, com tocs de queda i limitacions horàries als establiments d’oci i restauració, des del govern valencià no s’han pres mesures més enllà de l’aplicació del certificat covid. 

També et pot interessar

stats