Sanitat notifica 5.655 nous casos i 26 morts a la Comunitat Valenciana

No es registrava un nivell tan alt de mortalitat des del mes de març, durant la tercera onada

Sanitaris en una UCI de l'hospital Clínic de València
Sanitaris en una UCI de l'Hospital Clínic de València / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dimarts 5.655 nous contagis de coronavirus. Tot i que són 5.234 casos menys que en les últimes 24 hores, la xifra no implica una disminució de la propagació, ja que el dilluns es va notificar l'acumulatiu de casos durant el cap de setmana, quan la conselleria no fa actualitzacions. La mitjana mòbil a set dies se situa en 6.429 casos. 

Per contra, els ingressos en planta han baixat lleugerament respecte a l’última actualització i els hospitals valencians tenen 929 persones ingressades, 22 menys que el dilluns (951). D’elles, 175 es troben a l'UCI, dues persones més que el dia anterior. 

S'han notificat 26 defuncions per coronavirus des de l'última actualització, totes elles en els últims set dies. No es registrava una xifra tan alta de morts des del 10 de març, quan es van notificar 38 defuncions. El total de decessos des de l'inici de la pandèmia ascendeix ja a 8.097: 910 se situen a la província de Castelló, altres 3.114 a la d'Alacant i 4.073 més a la de València. Es tracta de setze dones entre 47 i 97 anys i deu homes d'edats compreses entre 61 i 92 anys.

D'acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 50.612 casos actius, la qual cosa suposa un 8,12% del total de positius. 

Des de l’últim balanç de dades, s'ha notificat un gran nou brot de deu o més casos en àmbit educatiu a la localitat de Requena.

També et pot interessar

stats