Sanitat descarta decretar el tancament d’escoles pel coronavirus

Considera que tindre els menors a casa suposaria un risc per als cuidadors més majors.

Sanitat descarta decretar el tancament d’escoles pel coronavirus
Sanitat descarta decretar el tancament d’escoles pel coronavirus
05 de març 2020 - 08:24

El tancament d’escoles, com a Itàlia, no s’ha plantejat a Espanya perquè fins ara no s’havien donat casos de coronavirus en xiquets, tot i que ja n’hi ha tres de diagnosticats: dos a Castella-la Manxa i un a Madrid. De moment, el Ministeri de Sanitat no veu necessari tancar els col·legis on estudien els menors afectats. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, assegura que aquesta mesura “no seria útil per a frenar l’expansió” de la malaltia.

Més encara, segons ha dit Simón en l’última compareixença aquest dimecres per a explicar la situació de l’epidèmia, que els xiquets estiguen a casa podria incrementar el risc de transmissió. Si es tanquen els col·legis, mobilitzaria els familiars per a poder estar amb els menuts i això podria posar en risc els cuidadors més majors, que són els més vulnerables al coronavirus.

Quatre contagis en menors

Fins ara, es comptabilitzen quatre positius en menors d’edat. A la xiqueta de 4 anys de Madrid i als dos germans de Guadalajara cal sumar la xica de 16 anys de Girona. Són contagis que preocupen les famílies i la població, però els experts fan una crida a la calma. El catedràtic de Genètica i del grup Infecció de salut pública Fisabio-UV, Fernando González Candelas, assegura que no cal preocupar-se per l’aparició de casos de coronavirus en pacients infantils. Apunta que hi ha pocs casos al món i que més prompte o més tard havia de passar. Assenyala també que encara es tardarà un temps a saber, gràcies als estudis, per què els xiquets i les xiquetes tenen un menor risc d’infecció.

També et pot interessar

stats