Sanitat confirma 21 nous positius de pigota del mico, que eleven a 162 els casos registrats

L’OMS ha informat que Espanya, amb 3.151 contagis, és el país del món amb més casos de pigota del mico

Erupció provocada per una infecció de pigota dels micos
Erupció causada per una infecció de pigota del mico / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 21 nous casos positius de pigota del mico (monkeypox, en anglés) a la Comunitat Valenciana des de l'última actualització, de divendres passat.

D'aquesta manera són 162 els casos positius a la Comunitat Valenciana des que hi ha registres, segons ha informat el departament que dirigeix Miguel Mínguez. En concret, hi ha 69 positius a la província d'Alacant, dos a Castelló i 81 a la província de València, als quals se'n sumen deu no residents.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat aquest dimarts que Espanya, amb 3.151 positius confirmats, és el país del món amb més casos de pigota del mico. L’OMS ha començat a actualitzar diàriament els contagis, després de declarar l'emergència internacional per aquesta malaltia el 23 de juliol.

La segueixen els Estats Units, amb 2.582 casos, Alemanya (2.352), el Regne Unit (2.208), França (1.567) i els Països Baixos (712), d'acord amb la taula de l'OMS, que xifra el total de contagis confirmats en el planeta en 16.761, cinc vegades més que fa vora un mes.

Les úniques cinc morts reportades per la malaltia (tres a Nigèria i dues a la República Centreafricana) se circumscriuen a Àfrica, on la pigota del mico és endèmica des de fa dècades a les regions occidental i central.

Amb aquesta són tres les emergències sanitàries internacionals vigents en el món, ja que se suma a la declarada des de finals de gener del 2020 per la covid i a l'activada des del 2017 per greus brots de pòlio en països com el Pakistan, l'Afganistan i Nigèria.

També et pot interessar

stats