Sanitat i les comunitats debaten si avancen la vacunació en la franja de 20 a 30 anys

El certificat europeu i la vacunació dels desplaçats també centraran la primera Interterritorial presencial en vora any i mig

Vacunació d'una persona jove
Vacunació d'una persona jove / Europa Press

Sanitat i les comunitats autònomes celebren el primer Consell Interterritorial de Salut presencial en setze mesos. L'augment de contagis en els grups no vacunats estarà entre els principals temes de l'orde del dia, en què també destaca el certificat europeu, hores abans que entre en vigor el reglament europeu.

El bon ritme del procés de vacunació en plena incidència a l'alça dels contagis en els grups més joves, ha portat a repensar la immunització dels grups d'edat que resten sense vacunar. La decisió de vacunar-los abans que ja l'estudien algunes comunitats autònomes.

També està pendent, a les portes de l'inici de les vacances, què fer amb la vacunació dels ciutadans que es desplacen de comunitat autònoma i que voldrien rebre la immunització al seu lloc de descans.

El Consell Interterritorial també tractarà la creació d'una comité d'avaluació de l'acompliment del Sistema Nacional Salut durant la pandèmia i la posada en marxa d'una comissió de salut digital.

Segons l'agenda prevista, el Consell es prolongarà almenys fins a les 18.30, l'hora a la qual està convocada la roda de premsa per a informar dels acords aconseguits.

També et pot interessar

stats