Sanitat i les autonomies ajornen la decisió de relaxar l'ús de la mascareta

Darias ha dit que està treballant en els criteris legals per a fer-ho i Sánchez ha avançat que serà prompte 

Un grup de persones camina per la platja amb mascareta
Un grup de persones camina per la platja amb mascareta / À Punt NTC

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, òrgan en el qual es reuneixen el Ministeri de Sanitat i els consellers de les comunitats autònomes, no ha pres en la seua reunió d'aquest dimecres una decisió sobre el relaxament de l'ús de la mascareta en exteriors.

Algunes autonomies havien plantejat el debat, i havien arribat fins i tot a proposar que es permetera prendre la decisió sobre la flexibilització de l’ús de la mascareta en cada comunitat. Però en la reunió d’ahir de la comissió de salut pública, en què estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, no es va abordar aquesta qüestió, ni tampoc la possible eliminació de l'obligatorietat de la màscaretes a l'exterior.

Tot i això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha traslladat a les comunitats autònomes que està treballant en els criteris legals per a la relaxació de l'ús de les mascaretes a l’aire lliure que, com ha avançat el president del govern, Pedro Sánchez, es podrà dur a terme "prompte". Així ho ha informat durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El certificat Covid-19 avança a molt bon ritme

Darias ha assegurat que Espanya avança a molt bon ritme en la implantació del passaport europeu de vacunació, ja que tant l’estat com la totalitat de les comunitats autònomes estan ja emetent de forma massiva aquests certificats.

A més ha indicat que, des de la seua posada en marxa el 7 de juny, s’han expedit més d’1.100.000 certificats. Açò significa, ha afirmat la ministra, que la campanya és un èxit del treball i esforç conjunt del ministeri i autonomies.

També ha confirmat que, cada vegada més ciutadans i ciutadanes que vinguen a Espanya d’altres països, ho faran amb aquest certificat. 

També et pot interessar

stats