Sanitat confirma quatre morts després de vacunar-se amb AstraZeneca i un cinqué cas en estudi

El Ministeri ha atribuït a "un problema de comunicació" la creença que es pot triar entre AstraZeneca i Pfizer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durat la roda de premsa posterior a la Interterritorial
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa posterior a la Interterritorial

El Ministeri de Sanitat ha confirmat quatre morts després de vacunar-se amb AstraZeneca, amb una mitjana d'edat de 43 anys, i hi ha un cinqué cas en estudi. 

El departament que dirigeix Carolina Darias s’ha reafirmat en la decisió de vacunar amb Pfizer les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca i atribueix a "un gravíssim problema de comunicació" la creença que es pot triar entre l'una i l'altra. Diuen que amb aquesta indicació es busca "evitar una mort per cada milió de vacunats" amb la vacuna de la companyia anglosueca.

"Quan es pren una decisió d'aquest tipus, es fa a fi de garantir el benefici i sempre que existisca una alternativa, i a Espanya hi havia vacunes alternatives per a posar", han insistit fonts del Ministeri, reiterant la importància de complir la decisió acordada en l'última comissió de salut pública.

Tal com han recordat, Sanitat va prendre a principis d'abril la decisió de vacunar amb AstraZeneca només les persones majors de 60 anys per l'aparició trombòtica "molt rara", sobretot en persones de menor edat. En aquest sentit, el Ministeri ha detallat que, a Espanya, el nombre de casos de trombosi amb trombocitopènia notificats en població de 30 a 39 anys és de 14 per cada milió i en la de 40 a 49, un total de 12 casos per cada milió.

També et pot interessar

stats