Sanitat citarà aquest divendres els menors de 60 vacunats amb AstraZeneca

S'oferirà, a través d'SMS, una segona dosi amb Pfizer i es comunicarà com poder tornar a ser citats en cas de voler AstraZeneca

Una dona rep una vacuna a la Comunitat Valenciana
Una dona rep una vacuna a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública enviarà des d'aquest divendres la citació per a administrar, a partir de la setmana que ve, la segona dosi de la vacuna a les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca.

La citació es realitzarà a través d'SMS i s'hi oferirà una segona dosi amb Pfizer. No obstant això, a la persona contactada se li comunicarà com rebutjar aquesta vacuna com a segona dosi. En aquest cas, tornarà a ser citada per a ser vacunada amb AstraZeneca.

Aquest procediment està en línia amb l'acord aconseguit per la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com a segona dosi. També amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que, després de consultar amb el Comité de Bioètica, va acordar que els que rebutgen la segona dosi amb Pfizer i, amb la finalitat de garantir la pauta completa, podran ser vacunats amb AstraZeneca.

La Generalitat garanteix la segona vacuna

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han garantit aquest dijous que tots els valencians que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca completaran la seua vacunació, tant si trien aquesta com la de Pfizer, i han descartat que puga haver-hi problemes de proveïment.

"Puc garantir que tots els ciutadans que estiguen en aquesta franja tindran la pauta completa", ha recalcat Puig. Barceló ha afegit que aquestes persones "tenen assegurada" la segona dosi i ha posat l'accent que no tenen "cap problema" ni en la logística ni en els punts de vacunació.

Després de recordar que la recomanació general era la de Pfizer, la consellera ha garantit que els ciutadans d'aquest grup tindran "tota la informació" a la seua disposició per a prendre la decisió.

Els menors de 60 anys que van rebre la primera dosi d'AstraZeneca són al voltant de 1.900 persones a la Comunitat Valenciana. La majoria de cites es produirà a partir del 15 de juny. De moment, Sanitat prepara els SMS de citació i la informació que apareixerà en la pàgina web, on podran signar el consentiment els que trien AstraZeneca "sense cap problema".

També et pot interessar

stats