Sanitat administra 10.000 vacunes en punts sense cita en dues setmanes

Mínguez anuncia una pròrroga automàtica, fins a setembre, d'1,3 milions de tractaments crònics, que estalviarà els pacients desplaçar-se fins als centres de salut

Compareixença del conseller de Sanitat aquest divendres
Compareixença del conseller de Sanitat aquest divendres / Twitter: @GVAsanitat

Més de 10.000 mil persones han rebut en les últimes dues setmanes una nova dosi de la vacuna per a combatre la covid-19 a la Comunitat Valenciana en punts sense cita.

Ho ha destacat aquest divendres el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, durant la compareixença que ha fet en la comissió de Sanitat de les Corts, on també ha anunciat una pròrroga automàtica, fins a setembre, del període de validesa d'1,3 milions de tractaments crònics vigents, que evitarà el desplaçament de pacients a les consultes.

Pel que fa a les dades de la pandèmia, el conseller de Sanitat ha destacat que la Comunitat Valenciana és una de les autonomies on la incidència acumulada és més baixa, amb 1.150 casos per cada 100.000 habitants.

"La sanitat valenciana està preparada per a atendre les necessitats d'aquesta onada de contagis", ha subratllat Mínguez, qui ha precisat que pese a l'increment de casos en tota Espanya, només tres autonomies tenen menys incidència que la valenciana.

El conseller de Sanitat ha insistit en la importància de ser "prudents" i mantindre les mesures de protecció enfront del coronavirus després d'assegurar que en els pròxims dies s'espera aconseguir el "pic de contagis" de la covid-19 d'aquesta onada i que la corba de casos comence a aplanar-se a continuació.

També ha apuntat que "el 71% de les persones hospitalitzades té més de 66 anys i més de la meitat supera els 75". A més, ha advertit que en l'última setmana dos llinatges de la variant òmicron suposen el 50% dels casos i s'espera que "en breu" superen el 80% a causa de la mobilitat estival.

El titular de Sanitat ha explicat que la gestió dels departaments és dinàmica i individualitzada, adaptada a la situació de cada comarca.

Així mateix, ha dit que la Ponència de Vacunes del Consell Interterritorial valorarà el moment d'administrar la quarta dosi de la vacuna a majors de huitanta prevista per a després de l'estiu.

També et pot interessar

stats