Sanitat vol començar a administrar la quarta dosi al setembre

La ministra Carolina Darias ha avançat que el govern espera inocular-la a totes les persones majors de 60 anys i internes en residències abans que acabe l'any

Una resident rep, aquest dimecres, la tercera dosi de la vacuna
Una resident rep una dosi de la vacuna contra la covid / Aerte

El ministeri de Sanitat treballa amb la previsió de començar a inocular la quarta dosi de vacuna, la segona de reforçament, a partir de la segona meitat de setembre.

En una entrevista en Rac1, la ministra Carolina Darias, ha explicat que els primers a rebre les noves dosis seran les persones majors de 80 anys i que viuen en residències. En la següent fase s'administrarà als majors de 60 anys, amb la perspectiva d'augmentar la protecció contra les noves variants de la covid-19 abans que acabe l'any. 

Darias ha advertit que aquests són només previsions del govern, ja que la decisió està en mans de la comissió de salut pública.

La ministra espera poder incorporar a aquesta nova fase de vacunació els nous preparats adaptats a variants com òmicron, entre els quals podria estar l'espanyola Hipra, sempre que l'autoritze l'Agència Europea de Medicaments.

També et pot interessar

stats