Les sancions per conduir sense haver passat l'ITV augmenten un 55% des del 2015

L’administració que les gestiona lamenta l’absentisme, que es troba en els nivells més alts dels últims deu anys

Uns quants vehicles es posen en cúa per a passar la ITV.
Alguns vehicles es posen en cua per a passar la ITV. / Europa Press

Creixen un 55% les multes per circular sense haver passat la inspecció tècnica de vehicles (ITV) a la Comunitat Valenciana, segons les xifres facilitades per l’Administració en la ITV (Aeca-ITV) a partir d'informació de la Direcció General de Trànsit (DGT), que analitza l’evolució de les sancions al nostre territori els darrers set anys (2015-2022).

Segons aquestes dades, l’any 2015 es produïren un total de 55.002 multes per circular sense la revisió tècnica, mentre que el 2021 les sancions registrades van arribar a 85.234, és a dir, una diferència de 30.232 multes més. 

L' absentisme més alt en deu anys

El director gerent d’Aeca-ITV, Guillermo Magaz, ha assenyalat que "es tracta d'una dada que, lamentablement, era d'esperar tenint en compte que l'absentisme en la ITV es manté en els nivells més alts dels últims deu anys. Una situació preocupant, perquè demostra que encara són molts els conductors que no són conscients del paper fonamental que té la inspecció tècnica en la seguretat viària i en la protecció del medi ambient".

Magaz recorda: "no tindre la inspecció tècnica del teu vehicle al dia pot ser causant de sinistres vials, amb morts i ferits de gravetat". A més, està qualificat d'infracció greu o molt greu per la normativa aplicable de seguretat viària. Un incompliment que pot comportar una sanció econòmica de 200 euros a 500 euros, segons el cas.

També et pot interessar

stats