Sánchez veu una fita en la primera vacuna espanyola contra la covid de la farmacèutica Hipra

El president s'ha congratulat que Espanya haja eixit de la pandèmia amb "més sanitaris", reserves estratègiques i millors equips mèdics, però insisteix que cal "continuar enfortint" el sistema de salut i la ciència

Sánchez en la seua visita a Hipra
Sánchez en la visita a Hipra / À Punt NTC

El president del govern, Pedro Sánchez, va aprofitar la visita dimarts a les instal·lacions de la farmacèutica Hipra, després de la "fita històrica" d'aconseguir la primera vacuna espanyola contra la covid, per a subratllar la necessitat de continuar enfortint el sistema sanitari, i ha recordat: "Un país sense ciència és un país sense futur".

Sánchez ha comparegut davant els mitjans i els treballadors d'Hipra en la seu de la farmacèutica en Amer (Girona), companyia que va veure com el 30 de març l'Agència Europea de Medicaments (EMA) aprovava per a comercialització la vacuna Bimervax contra la covid.

Sánchez, acompanyat pel nou ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, i pel delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha agraït als integrants d'aquesta companyia l'aportació des de la ciència i ha relatat les "lliçons" de la pandèmia, entre les quals ha destacat la importància de comptar amb capacitat de resposta mèdica i científica.

"Afeblir la sanitat pública és la pitjor decisió que pot prendre qualsevol governant", ha indicat Sánchez per a afegir que, "tard o d'hora, la factura acaba per pagar-se".

El president s'ha congratulat que Espanya haja eixit de la pandèmia amb "més sanitaris", reserves estratègiques i millors equips mèdics, però ha insistit que cal "continuar enfortint" el sistema de salut.

La necessitat de disposar de major autonomia estratègica i la constatació que "un país sense ciència és un país sense futur" són altres de les lliçons que Sánchez ha citat. Per això, creu que la consecució de la primera vacuna espanyola contra la covid és "una fita històrica per a la ciència i la investigació del nostre país".

També et pot interessar

stats