Sánchez assegura que es reprendrà la recerca dels tripulants desapareguts al Canadà quan l'oratge ho permeta

El vaixell que transporta els tres supervivents i els cossos de set pescadors recuperats del naufragi ha arribat aquest dissabte al port de Sant Joan de Terranova, al Canadà

Pesquer Villa de Pitanxo
Pesquer Villa de Pitanxo / Ministeri d'Agricultura i Pesca
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de febrer 2022 - 21:12 Actualitzat: 19 de febrer 2022 - 12:21

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat a través del seu compte de Twitter que l’executiu reprendrà la col·laboració amb el Canadà en les tasques de recerca dels dotze tripulants desapareguts en el naufragi d'un pesquer gallec al Canadà. 

En un fil de Twitter, Sánchez ha assegurat que ha tingut una conversa amb l'homòleg canadenc, Justin Trudeau, a qui li ha agraït l’esforç de les autoritats en el rastreig del pesquer gallec Villa de Pitanxo, després de naufragar dimarts en aigües de Terranova. 

“Tan prompte com l'oratge ho permeta, reprendrem la col·laboració en les tasques de recerca”, ha afirmat. 

Així mateix, ha afegit que el govern espanyol posarà aquest diumenge un avió A-400 de l’Exèrcit de l’Aire per a repatriar els tres mariners que van sobreviure al naufragi, així com els nou cadàvers que han pogut rescatar. 

El vaixell que transporta els tres supervivents i els cossos de set pescadors recuperats del naufragi ha arribat aquest dissabte al port de Sant Joan de Terranova, al Canadà. En el pesquer espanyol Playa de Menduíña 2 viatgen els únics tres supervivents de la tragèdia: el patró Juan Enrique Padín Costas, el seu nebot Eduardo Rial Padín i el mariner ghanés Samuel Kwesi Koufie, així com set dels cadàvers recuperats.

Els altres dos cossos van arribar el divendres en el vaixell canadenc Nexus. Dels 24 membres de la tripulació, setze són espanyols, cinc peruans i tres ghanesos.

També et pot interessar

stats