Augmenten a 10 els morts en el naufragi d'un pesquer gallec, després d'afonar-se en aigües canadenques

Ara per ara, 11 mariners estan en parador desconegut i a 3 els han rescatat amb vida

Imatge d'arxiu del vaixell Villa de Pitanxo afonat a Terranova
Imatge d'arxiu del vaixell Villa de Pitanxo afonat a Terranova / Grupo Nores
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de febrer 2022 - 13:46 Actualitzat: 15 de febrer 2022 - 23:19

Almenys deu tripulants d'un pesquer gallec han mort aquesta matinada després d'afonar-se un vaixell que pescava en les aigües canadenques de Terranova, segons ha informat el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo. Ara per ara, 11 més estan en parador desconegut.

Salvament Marítim ha informat que dos dels cossos els han localitzat el vaixell canadenc Nexus i l'altre, el pesquer portugués Franca Morte, segons ha reportat el Centre de Coordinació de Rescat Conjunt Halifax. Per la seua part, han rescatat tres mariners vius, entre ells el patró del Villa de Pitanxo i el seu nebot.

La recuperació de deu cadàvers dels 24 tripulants del vaixell amb port base al municipi de Marín (Pontevedra) ja ha quedat confirmada al govern gallec, segons han explicat fonts de la Xunta. 

El portaveu del Centre de Coordinació de Rescat Halifax, Brian Owens, ha informat que el vaixell es va afonar i "no l'han trobat". Igualment ha assenyalat que s'ha "trobat un gran camp d'enderrocs on es va afonar l'embarcació". 

Els tres supervivents ja estan en un dels vaixells pesquers, amb l'operatiu en marxa per a traslladar-los.

Així mateix, han remarcat que les "condicions atmosfèriques són desafiadores", amb forts vents i visibilitat reduïda per la boira. "La recerca continua per a la resta de la tripulació i tenim l'esperança de trobar-los", ha assegurat Owens.

També et pot interessar

stats