Continua la recerca d'onze tripulants desapareguts en el naufragi d'un pesquer gallec al Canadà

El naufragi en aigües de Terranova s'ha saldat fins ara amb tres supervivents i deu morts

Pesquer Villa de Pitanxo
Pesquer Villa de Pitanxo / Ministeri d'Agricultura i Pesca

Mitjans aeris i marítims continuen buscant els onze tripulants desapareguts del pesquer gallec Villa de Pitanxo, després de naufragar aquest dimarts en aigües de Terranova (Canadà). Un naufragi que s'ha saldat fins ara amb tres supervivents i deu morts, els cadàvers dels quals han recuperat.

Els tres supervivents estan en el pesquer espanyol Playa Menduiña Dos, on també romanen sis dels deu cossos recuperats a la zona del sinistre. Quatre cadàvers més dels mariners estan en dos pesquers portuguesos i en un vaixell de bandera canadenca.

Un dels pesquers ha rescatat tres tripulants vius d'un bot salvavides, entre ells el patró del vaixell i el seu nebot, i també ha localitzat diversos cossos.

En concret, Salvament Marítim ha informat que dos dels cadàvers els ha localitzat el vaixell canadenc Nexus, i l'altre, el pesquer portugués Franca Morte, segons ha reportat el Centre de Coordinació de Rescat Conjunt d'Halifax.

D'aquesta manera segueixen les tasques de rescat d'onze desapareguts dels 24 tripulants –setze espanyols, cinc peruans i tres ghanesos– del vaixell Villa de Pitanxo, pesquer amb port base a Marín que ha naufragat a uns 450 quilòmetres de Terranova.

L'equip de recerca disposa aquest dimecres d'un avió, dos helicòpters, una fragata de Halifax, un vaixell canadenc, el pesquer espanyol i les dues embarcacions portugueses.

També et pot interessar

stats