Sánchez anuncia que la mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria “molt prompte”

El cap de l’executiu espanyol ha avançat la creació d’un “gran pacte de rendes” acordat amb els sindicats i la patronal

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb la vicesecretària Adriana Lastra
El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb la vicesecretària, Adriana Lastra / Emilio Naranjo (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge la fi de la mascareta obligatòria en interiors “molt prompte, quan així ho determine la ministra de Sanitat, Carolina Darias”. El cap de l’executiu estatal ha argumentat que Espanya registra la incidència de coronavirus més baixa de tota la Unió Europea i que és hora de plantejar una nova etapa que ens acoste a l’”anhelada normalitat”. Dijous vinent, a Saragossa, les autonomies es reuniran amb el govern d'Espanya per a abordar aquesta qüestió i altres en el marc d'una trobada per a debatre el nou sistema de vigilància de salut pública.

Sánchez també ha avançat que la Moncloa treballa en un “gran pacte de rendes” acordat amb els sindicats i la patronal per a fer front als reptes que presenta la guerra a Ucraïna. En aquesta línia, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat aquest dissabte un "gran acord de país" mitjançant el qual "qui més té, més ha d'aportar". Aquest missatge apunta a una pujada d'impostos, però la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha emfasitzat aquesta setmana que "no és el moment" de fer un moviment en aquesta direcció.

Sánchez ha fet aquests anuncis durant el Comité Federal del PSOE convocat d’urgència per a parlar de la situació arran de la invasió del territori ucraïnés per Rússia, fa onze dies. El secretari general dels i les socialistes ha posat l’accent en la unitat tant al si de la Unió Europea com al del govern de coalició estatal. 

El secretari general socialista també s'ha mostrat molt crític amb el president de la Federació Russa, Vladímir Putin, a qui acusa d'iniciar una guerra a Ucraïna que "ningú sap quant durarà". Sánchez ha assegurat que el seu homòleg es preparava per a la invasió mentre "negava cínicament els seus plans".

En solidaritat amb el poble ucraïnés, el fons de la sala on és la reunió, a la seu del PSOE a Madrid, al carrer de Ferraz, l'han decorat amb els colors blau i groc de la bandera d'aquest país, així com el faristol des d'on intervenen els oradors.

Sánchez insta el PP a deixar de "coquetejar" amb Vox

Sánchez també ha interpel·lat el PP per tal que "deixe d'una vegada per sempre de coquetejar amb la ultradreta" i li ha reiterat la seua oferta de trencar amb Vox en tots els territoris on té pactes a canvi de facilitar un govern en solitari d'Alfonso Fernández Mañueco a Castella i Lleó.

Quan falten cinc dies perquè es constituïsquen les Corts en aquesta comunitat autònoma, el líder socialista ha insistit en el seu oferiment als populars amb aquesta solució "estructural" per a arribar a un acord que evite que la ultradreta accedisca per primera vegada a un govern a Espanya.

També et pot interessar

stats