El sanatori de Fontilles, centre de formació internacional contra la lepra

El centre, ubicat a la Marina Alta, acull durant els mesos d’octubre i novembre cursos dirigits al personal sanitari

Sanatori San Francesc de Borja
Sanatori Sant Francesc de Borja, ubicat a la Vall de Laguar / Fundació Fontilles

Professionals sanitaris procedents de diversos països d'Àfrica, Amèrica i Europa rebran formació especialitzada sobre leprologia durant els mesos d’octubre i novembre en el sanatori Sant Francesc de Borja de la Fundació Fontilles, entitat dedicada a la lluita contra la lepra i altres malalties oblidades lligades a la pobresa.

La institució organitza diferents cursos internacionals per a metges i personal sanitari des de 1948, la qual cosa li ha permés ampliar la formació de més de 3.000 especialistes en els últims 74 anys. El sanatori de Fontilles, ubicat a la Vall de Laguar (Marina Alta) i inaugurat el 1902, va tindre un paper fonamental en l'eliminació de la lepra a Espanya i continua sent un centre de referència nacional i internacional en el tractament i estudi de la malaltia, amb el seu treball de formació i recerca.

D’una banda, el complex sociosanitari acull del 3 al 7 d'octubre el 62é Curs Internacional de Leprologia i Dermatologia Tropical per a Personal Sanitari. El seminari brindarà formació a díhuit persones procedents d’Espanya, Portugal i Romania, que en la majoria són professionals de la infermeria, però també de l'economia, la fisioteràpia i la bioquímica.

D'altra banda, el 58é Curs Internacional de Leprologia per a Metges, que començarà el dilluns 21 de novembre i acabarà el divendres 25, comptarà amb l'assistència de 37 professionals, en la seua majoria de diverses especialitats mèdiques com dermatologia, microbiologia i parasitologia, cirurgia, pediatria i infectologia, però també de farmàcia i d'enginyeria biomèdica. A més d'Espanya, les persones inscrites procedeixen de Guinea Equatorial, l'Equador, Itàlia i Mèxic.

Els cursos tenen com a principal objectiu que els participants coneguen les característiques clinicoepidemiològiques, diagnòstiques, preventives i de control de la lepra, així com el seu reconeixement i diferenciació d'altres patologies dermatològiques.

Coordinació i docents

Les dues formacions estaran coordinades pel director mèdic de lepra de Fontilles, José Ramón Gómez Echevarría, i compten amb la participació com a docents de diversos membres del personal del sanatori, així com d'especialistes procedents de diversos hospitals espanyols i de professorat de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat Politècnica de València.

Tots dos cursos estan reconeguts per l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia i han sigut declarats d'interés sanitari per la Generalitat.

També et pot interessar

stats