S'obri el termini per a sol·licitar una parada en els mercats de l'horta a València

Aquests nous mercats permetran la venda directa de productes agroalimentaris sense intermediaris, i milloraran els beneficis de les persones que treballen el camp

Imatge d'una parada amb fruites i hortalisses
Imatge d'una parada amb fruites i hortalisses / Ajuntament de València

A partir d'aquest dissabte, i fins al pròxim 3 d'octubre, poden presentar la sol·licitud les persones interessades a instal·lar una parada en els nous mercats de venda directa de productes agroalimentaris a la ciutat de València.

Es tracten de quatre mercats extraordinaris de venda no sedentària que s'instal·laran un dia a la setmana, en horari matinal, de 9 a 14 hores. Es localitzaran a la plaça de la Figuereta (Castellar-Oliveral), la plaça de Benimaclet, el carrer Martínez Ferrando en el Pla del Remei i el carrer Joaquim Benlloch, al barri de Malilla. S'instal·laran els dissabtes i tindran quinze parades, excepte el mercat del Pla del Remei, que disposarà de 20 parades i estarà en funcionament els dimarts.

La finalitat d'aquests mercats és connectar directament les persones productores amb les consumidores, sense intermediaris. Cada sol·licitant pot optar a un màxim de quatre autoritzacions, una per a cadascun dels mercats que es posaran en marxa. La concessió es farà per a quinze anys.

En la pàgina web del Consell Agrari Municipal està disponible tota la informació necessària per a poder realitzar les sol·licituds. A més a més, la regidoria d'Agricultura i Horta ha posat en marxa un servici d'assessorament per a orientar en la realització del tràmit les persones interessades a aconseguir una d'aquestes parades. Pot sol·licitar-se amb un correu electrònic a agroecologia@valencia.es.

Així, entre els criteris que es tindran en compte per a concedir les parades, figuren qüestions com la proximitat del producte, qualitat mediambiental, accés de joves i dones al sector agroalimentari, producció de varietats locals i tradicionals, economia social o integració de persones en situació de risc o exclusió social. Un 10% de les autoritzacions es reservarà per a col·lectius desfavorits i nous emprenedors.

Per la seua part, el regidor d'Agricultura i Horta, Alejandro Ramon, ha assenyalat que aquests mercats "són un projecte clau per a fomentar l'agricultura de la nostra horta i per a millorar les condicions dels llauradors", ja que en moltes ocasions "les grans superfícies i les comercialitzadores no estan oferint preus justos als agricultors per les fruites i hortalisses".

També et pot interessar