Preocupació pel descens de la producció de cítrics valencians

La Unió preveu que aquesta siga la quarta vegada consecutiva que el nombre de tones estiga per davall de la mitjana

Preocupació pel descens de la producció de cítrics valencians / À Punt NTC

Menys taronges i mandarines als arbres, és la realitat que troben els agricultors valencians a punt d'iniciar la campanya dels cítrics. La producció de cítrics valencians pateix un descens que ja preocupa les associacions d'agricultura. 

A les portes de la campanya de la mandarina i la taronja, la Unió de Llauradors preveu que aquesta siga la quarta vegada consecutiva que el nombre de tones que s'arrepleguen estiga per davall de la mitjana. Hi influeixen factors com ara el canvi climàtic, la menor rendibilitat dels arbres per tractar-se d'exemplars vells i la incidència de les plagues. 

A més de la baixada de la producció, el llaurador s’enfronta a la pujada del preu de l’energia, que hi repercuteix de manera negativa. Però també s'han encarit altres productes bàsics per al camp, com els fertilitzants i l’aigua del reg. “Tenim els costos desorbitats, més que mai”, assegura David Esteban, productor de cítrics.

La situació ofega els agricultors, que veuen com el preu que reben per la fruita és el mateix any rere any. Carles Peris, secretari general Unió Llauradors i Ramaders, demana que hi haja responsabilitat dels operadors que marquen un preu alt d’origen pel dèficit de cítrics al mercat. 

Davant d'aquesta situació, demanen més promoció del producte perquè n'augmente el consum. Es tracta d’un sector important en l'economia de la nostra terra que veu amb incertesa el seu futur immediat. 

També et pot interessar

stats