El Pla Resistir Plus obri el nou termini per a la sol·licitud d'ajudes

Les empreses amb pèrdues el 2019 poden presentar la documentació fins al 13 de desembre i s’espera que les resolucions estiguen abans d'acabar l’any

Hui s'obri el termini per a sol·licitar les noves ajudes del Pla Resistir / À Punt NTC

Les empreses i persones autònomes de tots els sectors econòmics poden sol·licitar a partir d'aquest dissabte ajudes de fins a 200.000 euros en la nova convocatòria del Pla Resistir Plus de la Generalitat, la qual compta amb una partida pressupostària total de 647 milions d'euros.

Com a novetat, en aquesta tercera edició es flexibilitzen alguns requisits i s'accepten peticions d'empreses amb pèrdues sobrevingudes al llarg del 2019, sempre que es justifiquen.

Altres canvis són l'ampliació del període de cobertura del deute adquirit pel negoci, així com la inclusió dels costos fixos incorreguts quatre mesos fins al 30 de setembre de 2021, sempre que corresponga a contractes previs al 13 de març del 2021.

Així mateix, s'acceptaran com a subvencionables tots els costos fixos, fins i tot quan no hagen estat determinants per pèrdues comptables.

Les ajudes es podran sol·licitar fins al dilluns 13 de desembre a les 23:59 hores, i està previst que es resolguen totes les peticions abans del 31 de desembre.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha volgut fer una crida perquè qualsevol empresa acudisca a aquesta tercera convocatòria "que segurament serà l'última" i que "ens permetrà jugar a fons —empreses i administració— a favor de la seua solvència".

Des que es va posar en marxa el maig, prop d'11.000 empreses s'han beneficiat de les ajudes d'aquest pla, que va nàixer amb l'objectiu de protegir el teixit productiu valencià i garantir-ne la solvència fins que es recupere l'activitat econòmica en els sectors més afectats per la covid.

També et pot interessar

stats