S’ajorna la compareixença de l’aspirant a dirigir l’agència contra el frau per estar en un operatiu judicial

L’actual responsable de l’entitat, abans de presentar la memòria del 2023, ha dit de Gustavo Adolfo Segura que és “un gran professional”, que es creu les funcions de l’organisme

Joan Llinares en una compareixença a les Corts
Joan Llinares, actual director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La compareixença de l'únic candidat a dirigir l’Agència Antifrau de la Comunitat Valenciana, Gustavo Adolfo Segura, prevista per a este dimarts a les Corts, s'ha ajornat al dijous perquè està en un operatiu judicial secret.

Així ho ha assegurat l'actual director general de l'Agència, Joan Llinares, en declaracions als mitjans de comunicació abans de comparéixer en el parlament valencià per a presentar la memòria d'activitats d’enguany, en el que suposa la seua última compareixença parlamentària després de set anys en el càrrec.

L'actual director d'Anàlisi i Investigació de l'Agència Antifrau, Gustavo Segura, és l'únic candidat que queda per a dirigir l’organisme, després que la mesa de les Corts excloguera Eduardo Beut en considerar que no complia el requisit d’haver sigut proposat per entitats relacionades amb la lluita contra la corrupció.

Per tant, Segura, que ha sigut proposat per al càrrec per Acció Cívica contra la Corrupció, Fundació per la Justícia i Observatori Ciutadà contra la Corrupció, compareixerà dijous a la vesprada en comissió per a exposar el seu projecte.

L’actual director de l’Agència Antifrau ha assenyalat, respecte al seu substitut, que "És un gran professional, que a més s'ho creu" les funcions de l'Agència i que compleix amb els criteris d'"imparcialitat i independència". Joan Llinares ha admés que existeix la possibilitat que es bloquege la seua elecció, ja es necessita majoria qualificada.

També et pot interessar

stats