S’afonen dos vivendes d’Ontinyent i Catarroja pels efectes de la pluja

En els dos casos va col·lapsar la teulada i les cases han quedat desallotjades fins que els tècnics municipals determinen en quin estat es troben

Un bomber observa els desperfectes en el sostre de la vivenda de Catarroja on va col·lapsar el sostre
Un bomber observa els desperfectes en el sostre de la vivenda de Catarroja on va col·lapsar el sostre / Consorci de Bombers de València

Les pluges que han agranat el nostre territori els últims dies, a més de causar xicotetes inundacions i problemes en el transport ferroviari, també han afonat dos vivendes, a Ontinyent i Catarroja, com apunten des del Consorci de bombers de València. Una persona ha resultat ferida lleu en l’incident de la vivenda de l’Horta.

La primera d’elles va passar a Ontinyent, on els serveis de rescat van ser requerits en afonar-se una vivenda del carrer Cantalar de Sant Carles.

Interior de la vivenda d'Ontinyent que els bombers van haver d'apuntalar
Interior de la vivenda d'Ontinyent que els bombers van haver d'apuntalar / Consorci de Bombers de València

Tot fa pensar que es va veure afectat el forjat i va col·lapsar la teulada. La intervenció dels bombers, entre els quals hi havia un equip de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes del Consorci (UREC), es va centrar a adoptar mesures pal·liatives, ja que per l'estat de l'habitatge podien produir-se nous danys, segons apunten fonts del consorci. Els bombers van assegurar el forjat instal·lant dos línies de puntals metàl·lics.

Els ocupants de l'habitatge van resultar il·lesos, encara que han desallotjat la vivenda i no podran tornar-hi fins que els tècnics municipals valoren l’estat de l’habitatge.

Posteriorment, cap a les onze i mitja de la nit, una dotació de bombers de Catarroja va ser requerida al carrer Nou, on una altra vivenda de dos plantes es va afonar pels efectes de la pluja. També en este cas el sostre havia col·lapsat. A diferència d’Ontinyent, on no hi va haver danys personals, a Catarroja una persona va resultar ferida, encara que no va quedar atrapada.

En este cas no va caldre apuntalar l’habitatge, però també es va desallotjar fins que els tècnics municipals valoren l’estat de la vivenda.

A més d’estos casos, al llarg d’este dimecres els bombers van rebre altres quatre avisos per sanejament de façanes i balcons relacionats amb les pluges.

També et pot interessar

stats