El veïnat d'un edifici amb el sostre afonat a Crevillent seguirà desallotjat fins a solucionar la filtració

La comunitat de veïns ha de contactar amb un tècnic per a procedir a l'eliminació de la filtració i informar l'Ajuntament abans de valorar un reallotjament

Edifici als Jardins Abel Zaplana de Crevillent on es va afonar el sostre per les pluges
Edifici als Jardins Abel Zaplana de Crevillent, on es va afonar el sostre per les pluges / Ajuntament de Crevillent

El veïnat d'un bloc de setze habitatges de Crevillent (Baix Vinalopó), on es va afonar el sostre per les intenses pluges este dimarts, romandrà desallotjat fins a solucionar el problema de filtració que va causar l'enfonsament.

Així ho ha explicat la regidora d'Obres de l'Ajuntament, Pilar Mas, després que el dimarts s'evacuara l'edifici, situat als Jardins Abel Zaplana (entre el carrer de Magallanes i el passeig de l'Estació), davant les intenses pluges produïdes que van ocasionar l'afonament de part del sostre de l'habitatge més elevat d'un immoble. La totalitat de les persones van ser identificades i van poder buscar una alternativa residencial per a passar la nit, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Mas ha detallat que els tècnics de l'Oficina Tècnica Municipal van acudir per a valorar, juntament amb la Policia Local de Crevillent i els bombers, els danys en l'edifici i han confirmat que "no existeixen danys estructurals, més enllà dels danys causats en el sostre".

L'edil ha apuntat que, amb la cistella del camió dels bombers, van poder certificar que una de les teules de la teulada estava trencada i s'havia filtrat aigua, per la qual cosa es va acumular sobre el sostre de canya i algeps d'una de les habitacions de l'habitatge, fins que al final va cedir, la qual cosa va provocar el despreniment del sostre.

La regidora ha assenyalat que ara els veïns de la comunitat han de contactar amb un tècnic per a procedir a l'eliminació de la filtració, informar l'Ajuntament i, una vegada solucionada, es podrà valorar el reallotjament dels veïns.

Per part seua, l'edil de Seguretat Ciutadana, Gema Escolano, ha indicat que la Policia Local va realitzar acompanyament als veïns perquè pogueren retirar qualsevol pertinença. "Des d'anit hi ha una patrulla que controla que no es produïsca cap acte vandàlic, així que demanem total tranquil·litat", ha afirmat.

Altres incidències per pluges

Escolano també ha manifestat que es van notificar altres incidències a causa de la meteorologia, com l'estancament d'aigua en el carrer de l’Espardenyer, que va provocar la inundació de garatges. També ha citat una actuació de la grua municipal per a traure un cotxe que va quedar atrapat en el pont de Jorge Juan; una altra inundació de l'edifici de l'Associació de Veïns en la pedania de Sant Felip Neri; i la ruptura de dos murets, un en el Passeig de l'Estació i l'altre en el Polígon del Boch, que "va servir perquè l'aigua discorreguera millor i s'evacuara".

L'Ajuntament espera que la situació se solucione "al més prompte possible i tot retorne a la normalitat", atés que a partir de dijous la situació d'inestabilitat meteorològica desapareixerà.

Ahir, les pluges van deixar en el nucli urbà de Crevillent una precipitació acumulada de 34,8 mm. La intensitat màxima va ser a les 17:21 hores, quan es van iniciar les pluges de forma molt intensa, segons les dades de l'estació meteorològica de Crevillent localitzada a casa de Cultura. Des de l'1 de gener fins ahir, s'havien registrat 33,1 mm d'aigua precipitada; i per això "en poc més de mitja hora va ploure més que en tot l'any".

També et pot interessar

stats