Ryanair suspén dilluns i dimarts quatre vols que uneixen Castelló i Alacant amb Brussel·les

Una nova vaga de pilots en l'aerolínia de baix cost paralitza l'activitat a l'aeroport de Charleroi i obliga a anul·lar 88 avions d'arribada i eixida

Passatgers baixen d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Castelló en una imatge d'arxiu
Passatgers baixen d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Castelló en una imatge d'arxiu / Twitter: @CDTairport

L'aerolínia de baix cost Ryanair ha cancel·lat 88 vols amb eixida o destinació a l'aeroport de Charleroi —al sud de Brussel·les— que estaven previstos per a aquest dilluns i dimarts a causa d'una vaga de pilots. Protesten per les condicions de treball i, en particular, denuncien problemes amb els temps de descans.

L'aeròdrom belga ha detallat en la pàgina web els trajectes que no podran eixir ni aterrar al llarg d'aquests dos dies per les aturades dels pilots, que es produeixen en ple pont d'agost. Entre la huitantena de vols anul·lats, hi ha un total de 22 que uneixen Bèlgica amb ciutats espanyoles. De fet, la vaga en Ryanair esguita dues destinacions valencianes, Alacant i Castelló de la Plana. Els dos dies de vaga sumen quatre rutes suspeses en els dos aeroports del territori, dos vols amb destinació i eixida a Castelló el dilluns, i altres dos en connexió amb Alacant el dimarts. En concret, es tracta dels vols FR4797, que partia aquest dilluns rumb a Castelló les 6:30 hores;  FR4796, que arribava a l'aeroport belga a les 11:05 hores;  FR3534, que s'enlairava dimarts cap a l'Alacant-Elx Miguel Hernández a les 6:30 hores ; i el FR3533, que aterrava a Brussel·les a les 12:00 hores.

També han patit cancel·lacions rutes a Barcelona, Palma, Girona, Màlaga, Santander i Astúries. Altres urbs d'origen o arribada afectades entre hui i el 15 d'agost són Lisboa, Roma, Venècia, Marsella, Perpinyà, Varsòvia, Hèlsinki, Tetuan o Rabat.

Els sindicats convocants justifiquen aquesta nova protesta per "la intransigència de la direcció de Ryanair". Els pilots amb base a Charleroi denuncien en particular que no se'ls respecten els temps de descans i demanen a l'aerolínia irlandesa recuperar el nivell salarial previ a la pandèmia del coronavirus en 2020.

Ja van protagonitzar dues vagues anteriorment en els caps de setmana del 15 i 16 de juliol, que va obligar a cancel·lar 120 vols; i del 29 i 30 de juliol, quan se'n suspengueren fins a 96. Però tot i les nombroses reunions celebrades fins ara entre sindicats i la direcció de la companyia, encara no s'ha trobat una solució. Segons els sindicats, Ryanair continua canviant els horaris i descansos dels pilots, en contra d'un conveni col·lectiu de treball vigent.

També et pot interessar

stats