Els pilots de Ryanair, en vaga

En cas de cancel·lacions o retards significatius, l'aerolínia està obligada a buscar una ruta alternativa per als passatgers.

Aeronau a l’aeroport d’Eindhoven | Rob Engelaar (Efe)
Aeronau a l’aeroport d’Eindhoven | Rob Engelaar (Efe)

Un grup de pilots de Ryanair Irlanda ha convocat una vaga que podria provocar la cancel·lació de fins a 30 vols dels 290 programats aquest dijous.

La companyia de baix cost ha assenyalat en un comunicat que la vaga només afectarà "uns pocs" trajectes entre aeroports d'Irlanda i el Regne Unit; els vols al continent europeu "operaran amb normalitat". I afig que, des del dia que es va convocar, ha estat informant els clients de les opcions que tenen davant aquest contratemps.

En cas que hi haja cancel·lacions o retards significatius, l'aerolínia està obligada a facilitar als passatgers una ruta alternativa tan prompte com siga possible, reorganitzar la reserva per a una altra data convenient per al client o inclús oferir la devolució total del cost del bitllet, d'acord amb la legislació vigent.

L'Associació de Pilots Irlandesos d'Aerolínies (IALPA), afiliada al sindicat Forsa, va decidir anar a la vaga la setmana passada, després que el 99% dels 95 pilots que representa, tots ells contractats directament per Ryanair, votara a favor de la mobilització. Se sumen així a les protestes ja iniciades pels tripulants de cabina, que han anunciat una vaga per al 25 i el 26 de juliol.

També et pot interessar

stats