La vaga de Ryanair es manté en dos aeroports valencians

S'han convocat dotze noves jornades d'aturades en els aeròdroms de València i Alacant durant tot juliol

Avió de Ryanair en l'aeroport de l'Altet
Avió de Ryanair a l'aeroport de l'Altet

La vaga dels tripulants de cabina de l'aerolínia de baix cost Ryanair es manté aquesta segona setmana de juliol en tot Espanya, després del fracàs de les negociacions entre l'empresa i els sindicats USO i Sictpla. Durant tot el mes els treballadors i treballadores han convocat dotze noves jornades d'aturades en una desena d'aeroports en què opera la companyia, dos dels quals a la Comunitat Valenciana. Són, en concret, el de València i el d'Alacant. 

Els dies previstos d'atur són els 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol i durarà 24 hores, és a dir la jornada completa. La vaga arriba en un període complicat, són dies de tràfec habitual als aeroports per la quantitat de persones que se'n van de vacances i l'allau de turistes internacionals que decideixen visitar el territori espanyol per aquestes dates.

Els sindicats i tripulants de Ryanair reclamen a l'aerolínia "un canvi d'actitud", i que es reprenga la negociació d'un conveni col·lectiu que reculla unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per a la plantilla, assenyalen des d'USO. Tant aquest sindicat com Sictpla exigeixen al govern que no permeta que l'aerolínia irlandesa vulnere la legislació laboral i els drets constitucionals com el de vaga.

Des d'USO destaquen que les sis jornades de vaga celebrades fins ara s'han saldat amb 215 vols cancel·lats amb origen o destinació a Espanya i més de 1.255 retards.

La vaga afectarà els deu aeroports espanyols en què treballa companyia, situats a Madrid, Barcelona, Sevilla, Alacant, Màlaga, València, Girona, Eivissa, Palma i Santiago de Compostel·la.

Paral·lelament, hi ha aturades convocades també a l'aerolínia de baix cost Easyjet, tot i que en aquest cas no afectaran els aeròdroms valencians. Seran des del divendres 15 al diumenge 17 de juliol en els aeroports de Barcelona, Palma i Màlaga, i es prolongaran els dies 29, 30 i 31 de juliol.

També et pot interessar

stats