Rodalies de València perd 15 milions d’usuaris habituals en cinc anys

Segons la plataforma Indignats amb Renfe, en els últims cinc anys s'han suprimit 20.500 trens entre València i Castelló de la Plana

Rodalies de València perd 15 milions d’usuaris habituals en cinc anys / À Punt NTC

Un dia més les cancel·lacions i els retards en els trens de Rodalies estan en boca de tots. Per a molts ja s'ha convertit en un problema habitual, conviuen amb ell, però la realitat és que des de fa uns anys el nombre d'usuaris d'aquest servei ha baixat dràsticament.

Des de fa unes setmanes el problema més greu està en la línia C6 entre València i Castelló de la Plana. Els que més ho pateixen aquests dies són els estudiants, que denuncien que en setmanes d’exàmens s’arrisquen a no poder presentar-se a la prova. 

A molts usuaris no els queda més remei que patir les conseqüències, i esperar. Però, així i tot, aquesta degradació del servei està passant factura. De fet, segons la plataforma Indignats amb Renfe, en els últims cinc anys s'han suprimit 20.500 trens entre València i Castelló de la Plana, dels quals més de 7.500 van ser en 2019, abans de la pandèmia. Això ha comportat 125 milions de viatges de tren perduts. 

Però la xifra més cridanera és la dels viatgers. En 2008 hi havia 24 milions d'usuaris habituals, mentre que en 2021 la xifra ha caigut en picat, a 9 milions i mig. 

Des de fa unes setmanes Rodalies de València indemnitza amb un nou bitllet els usuaris que arriben a la destinació amb un retard superior a 15 minuts. Una mesura que els usuaris consideren insuficient per a compensar els problemes que pateixen cada dia.

També et pot interessar

stats