Roca Samper confessa el blanqueig de diners en Emarsa

El que va ser cervell financer de la trama declara que desconeixia que eren fons públics i nega que cobrara comissions.

VÍDEO | Roca Samper confessa el blanqueig de diners en Emarsa

El cervell d'Emarsa, Jorge Ignacio Roca Samper, ha confessat a l'Audiència Nacional el blanqueig de diners presumptament saquejats a la depuradora de Pinedo. 

Roca Samper, que va estar quatre anys fugit de la justícia, s'ha presentat al juí que s'ha iniciat aquest divendres amb ferides a la cara i un ull morat, i ha declarat que el seu paper en la trama era ingressar una quantitat de diners determinada a José Luis Sena, proveïdor d'Emarsa. Segons ha explicat al tribunal, aquesta mateixa xifra li la tornaven en metàl·lic quan ell anava a València. 

El líder financer de la trama ha dit que desconeixia que es tractara de fons públics i ha negat que cobrara comissions, ja que els favors es tornaven amb sopars i dinars. Roca Samper ha afirmat que la relació amb els caps d'Emarsa va acabar el 2010, quan es va quedar sense efectiu i no era possible "l'intercanvi de cromos". 

L'Audiència Nacional el jutja per blanqueig de capitals a Andorra, ja que va obrir un compte on va transferir 690.000 euros. Fa ara un any el van condemnar a set anys de presó. A banda de Samper, hi ha tres acusats més: Vicente Gil Usedo i els fills d'aquest últim, Vicente i María Gil Blay. Cadascun d'ells s'enfronta a cinc anys de presó, al pagament d'una multa d’1,9 milions d'euros i una inhabilitació especial durant set anys per a l'exercici de la indústria i el comerç.

Precisament, en el reportatge d'investigació sobre els negocis il·legals de la família Blasco, que va emetre fa uns mesos À Punt, Roca va explicar amb tot detall quin era el modus operandi per a blanquejar els diners del cas Emarsa i com acabaren en comptes de França i Malta. 

El cas Emarsa es va obrir el 2010 per a investigar el suposat saqueig de l'empresa pública amb el mateix nom, gestora de la depuradora de Pinedo, i va derivar en una trentena d'imputacions en diferents peces pel desviament de 23,5 milions d'euros.

També et pot interessar

stats