Ribó treballarà amb els barris "més afectats" contra els botellots

La nova ordenança municipal, amb què l'alcalde espera aprovar en el curt termini, preveu castigar el consum en grup de qualsevol beguda i les molèsties als veïns

Treballadores municipals netejen les restes d'un botellot al barri de Benimaclet (València)
Treballadores municipals netegen les restes d'un botellot al barri de Benimaclet (València) / Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, treballarà amb els barris "més afectats" per a combatre els botellots fins que es puga aprovar la nova ordenança de convivència, que espera que estiga "com més prompte millor". Mentrestant, "prestarà especial atenció als centres de distribució d'alcohol i a determinats comportaments", segons ha explicat durant una visita a un projecte de turisme 5G a la plaça de l'Ajuntament.

L'esborrany de l'ordenança, que es troba en procés de revisió pels departaments municipals implicats, amplia les sancions al botellot que establia la norma actual. Ara es perseguirà també el consum de qualsevol altra beguda a la via pública en grup i les molèsties al veïnat. Les multes poden arribar a 750 euros, fins a 3.000 en el cas dels organitzadors.

En el moment en què es tinguen els informes preceptius sobre l'ordenança, "automàticament" es passarà per Junta de Govern per a aprovar-la i posar-la en marxa "com més prompte millor".

"És molt important disposar d'una ordenança de convivència potent perquè estem en un moment en què l'eixida de la pandèmia genera una sèrie de problemes" que, segons ha observat l'alcalde, no són exclusius de la ciutat de València. "Només cal mirar a Madrid, Barcelona i altres ciutats, ha advertit.

També et pot interessar

stats