El veïnat de Blasco Ibáñez denuncia botellots multitudinaris tot i l'acció policial

Les queixes dels veïns i veïnes d'aquesta zona de València a les autoritats augmenten durant el cada cap de setmana, però asseguren que aquesta problemàtica els afecta diàriament

Botellots a la plaça d'Hondures / @glintensiva

Els botellots a la zona de Blasco Ibáñez de la ciutat de València continuen produint-se cada cap de setmana, a pesar de les protestes del veïnat, que veu afectat el seu descans a causa del soroll.

A través de les xarxes socials el veïnat ha estat mostrant la situació a la qual es veuen sotmesos ja de manera habitual, i demana als responsables de l'Ajuntament i de la Generalitat que establisquen mesures per a acabar necessàriament amb els botellots.

Aquestes aglomeracions ja es produïen quan el toc de queda es va retardar al juny, però des que es va eliminar el 7 de setembre, els botellots a la plaça d'Hondures i la plaça del Cedre s'allarguen fins ben entrada la matinada. A més, els veïns i veïnes afirmen que de dilluns a dijous també n'hi ha i la falta de descans, acompanyat de la brutícia i la falta de seguretat, arriba a ser insuportable.

Per a facilitar l'acció de la policia, l'Ajuntament ha anunciat una nova ordenança municipal de convivència que contempla multes de fins a 750 euros a les persones que s'ajunten al carrer per a beure. En la llista de conductes greus, també figuren les deposicions al carrer i les pintades i grafits.

No obstant això, Toni Pau, de l'Associació de Veïns de la plaça d'Hondures, opina que el principal problema són "les concentracions de terrasses a la plaça d'Hondures", perquè "la gent no ve a posta a fer botellots. És que abans de tancar els serveixen beguda en gots de plàstic i segueixen la festa".

De moment, el veïnat continua demanant una acció policial més rígida per a poder recuperar el seu descans.

També et pot interessar

stats