Ribó trau pit sobre la gestió de l'Albufera: "Fins els flamencs de Doñana estan emigrant ací"

L'alcalde de València ha confrontat la política mediambiental valenciana, amb la de la Junta d'Andalusia, a la qual acusa de secar l'aiguamoll

Ribó trau pit sobre la gestió de l'Albufera / À Punt NTC

L'arribada massiva de flamencs a l'Albufera i la nidificació dels ocells, per primera vegada, a l'aiguamoll, són per a l'alcalde de València, prova de la bona gestió de l'espai natural. Ribó l'ha comparada amb la de la Junta d'Andalusia, que situa en l'extrem contrari. "Fins i tot els flamencs estan emigrant de Doñana a l'Albufera (...) Mentre uns dessequen els seus aiguamolls, nosaltres potenciem els nostres, perquè sabem que és un element fonamental", ha explicat en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània.

L'alcalde ha reivindicat la "bona gestió" que s'està fent a l'Albufera i ha destacat que l'ecologia no està renyida amb l'economia. Ha defensat que l'aiguamoll valencià és "la joia" de València i ha destacat que la seua aigua és cada vegada més transparent, perquè s'ha aconseguit per primera vegada que tinga un cabal ecològic, a diferència dels llocs on "s'estan secant" aiguamolls, com les veus experten apunten que està passant en el cas del parc natural andalús.

Pel que fa als nous inquilins de l'Albufera, ha anunciat la compra d'espais per a crear tancats o zones preservades a fi de "buscar un lloc" als flamencs i alhora protegir el parc natural de l'Albufera i els arrossars de la seua activitat.

La regressió a Doñana, unes noves Tablas de Daimiel?

La cita ha comptat amb la participació de la catedràtica de la Universitat Politècnica de València María José Viñals, qui ha assenyalat que l'Albufera és "un hotel de cinc estreles per als ocells", gràcies a la qualitat de l'aire i de l'aigua. Viñals ha lamentat que les "alarmants" notícies sobre Doñana recorden "tristos episodis similars del passat", quan un "desenvolupisme mal entés" va acabar amb els aqüífers de las Tablas de Daimiel, a Castella-la Manxa.

També et pot interessar

stats