Ribó es posiciona a favor de canviar el reglament de la vestimenta fallera

La falla Borrull organitza una jornada sobre la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI en les festes

L'Ajuntament de València també és partidari d'adaptar-se a la realitat de la societat

Quan falten pocs dies perquè comencen els primers actes de les Falles, cueja el debat sobre la indumentària que han de vestir els fallers i les falleres segons el gènere. La xica que vol acompanyar la seua companya vestida de saragüells podrà fer-ho, però en els actes no oficials. En aquesta línia, la falla Borrull ha organitzat aquest dissabte una jornada per a visibilitzar la discriminació que pateix el col·lectiu LGTBI en les festes.

El debat de les vestimentes tradicionals segueix damunt la taula i la majoria és partidari de canviar el reglament de cara a pròxims anys. No creuen que aquest canvi supose cap problema per a la festa ni per a la tradició. L'Ajuntament de València també és partidari d'adaptar-se a la realitat de la societat. "Qualsevol persona ha de tindre el dret a manifestar la seua identitat, també en la seua vestimenta. I això es pot fer, és perfectament factible", ha defensat l'alcalde del Cap i Casal i president nat de la Junta Central Fallera, Joan Ribó.

Fa uns anys la Sanguinelli ja va ser la primera drag-queen en desfilar a l'Ofrena de Gandia, a la Safor. "Vaig haver de parlar amb la Junta Central Fallera, comissions de falles, en fallers, en ajuntaments. Es podia fer, no es podia fer? Per què no?", explica l'artista drag.

També et pot interessar

stats