Una fallera major amb saragüells a Torrent, la trencadora imatge que revoluciona les xarxes

Paula López, de la comissió Parc de Trénor, va acudir a una presentació vestida amb indumentària masculina per a complir un somni que tenia

Una fallera major amb saragüells a Torrent / À Punt NTC

Una fallera major vestida amb indumentària masculina. És la trencadora imatge que ha deixat aquest cap de setmana en la presentació de la falla Xenillet-Bandera Valenciana de Torrent. La protagonista, Paula López Monrabal, membre de la comissió Parc de Trénor, que va pujar a l'escenari portant uns saragüells combinats amb jupetí i mocador morats. 

Un abillament que va causar sorpresa entre les persones presents i que s'ha estés com la pólvora per les xarxes socials i els canals de missatgeria pel fet atípic que resulta veure'l en una fallera. En declaracions a À Punt NTC Paula López es confessa "sorpresa" pel rebombori que s'ha creat arran de la decisió de vestir-se amb saragüells. Amant de la indumentària tradicional tant masculina com femenina, la fallera explica que va desfilar així simplement per a complir un somni que tenia des de fa temps: "M'abellia molt fer-ho, i ho vaig fer perquè em feia molta il·lusió", manifesta.

Segons ha explicat Paula, va demanar permís a la seua comissió i també a la falla amfitriona de l'esdeveniment, i en cap de les dues parts van posar-li cap problema. La jove deixa clar que amb la seua acció no s'ha botat el reglament i com a exemple recorda que hi ha vestidores dones de la Mare de Déu que també porten saragüells. 

Convertida en una icona involuntària del feminisme, Paula és conscient de l'impacte que ha creat la seua imatge amb indumentària masculina. Una vestimenta que, a més, té els tocs morats associats al moviment que defensa la igualtat de les dones. Ella remarca, això sí, que en cap cas va plantejar el gest com una reivindicació feminista ni com una burla al món faller. Més aïna, es mostra satisfeta pel fet que s'òbriga el debat i que la seua decisió siga una empenta que ajude a altres falleres a fer un pas avant per a fer realitat el seu desig de vestir-se amb saragüells. 

També et pot interessar

stats