Ribó està disposat a estudiar l'efecte dels castells de Falles en l'Oceanogràfic, encara que diu que ja hi ha uns altres a la zona

La Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València va anunciar fa poc que aquests espectacles pirotècnics es desplacen a la part de darrere del Palau de les Arts

L'Oceanogràfic en una imatge d'arxiu
L'Oceanogràfic en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dimarts disposat "a estudiar seriosament els impactes que puguen tindre" sobre els animals de l'Oceanogràfic els castells de focs artificials del calendari faller de 2023, que es preveu que es disparen en un lloc pròxim a aquest recinte. No obstant això, ha precisat que en eixa zona ja "es fan festes i castells des de fa molt temps".

Ribó, que ha assistit a la signatura d'un protocol d'actuació per a la rehabilitació de barris vulnerables en 23 municipis de la Comunitat Valenciana, s'ha pronunciat d'aquesta manera quan se li ha preguntat per la preocupació mostrada pels responsables de l'Oceanogràfic davant dels efectes que puga tindre el soroll dels castells de Falles i la Nit del Foc en els animals.

La Regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València va anunciar fa poc que aquests espectacles pirotècnics es desplacen de l'antic llit del riu, en l'Albereda, als voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El primer edil ha assenyalat que s'ha estat parlant amb representants d'aquesta instal·lació i ha apuntat que el consistori ha rebut "la carta on s'indiquen els problemes" que consideren que puga haver-hi.

Després d'això, ha manifestat que "castells de focs artificials, se'n fan prou", així com "festes, en una zona molt més pròxima que en la zona que estem plantejant" per a les pròximes festes falleres.

"Estudiarem els efectes que puguen tindre, però voldria insistir que en la zona del centre es fan festes i castells des de fa molt temps", ha exposat. "Parlem de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on es fan festivals i castells amb una certa freqüència", ha agregat Joan Ribó.

"No crec que siga un efecte tan important, però estudiarem seriosament els impactes que puguen tindre", ha manifestat el responsable municipal.

També et pot interessar