Ribó confirma que els cementeris estaran oberts “si no hi ha una orde expressa per a tancar-los”

L’alcalde llança un missatge tranquil·litzador després que ahir el regidor de Cementeris no descartara tancar-los pels contagis.

El Cementeri General de València en una imatge de la setmana passada, quan els primers visitants ja acudien a portar flors
El Cementeri General de València en una imatge de la setmana passada, quan els primers visitants ja acudien a portar flors / À Punt Media

Els cementeris de València estaran oberts el pròxim cap de setmana, quan se celebra la festa de Tots Sants. Així ho ha confirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, després que ahir, dimecres, el regidor responsable d’aquestes instal·lacions, Alejandro Ramón, advertira que si continuaven incrementant-se els contagis de Covid-19 a la ciutat, el consistori no descartava tancar “dissabte o diumenge” els cementeris.

L’alcalde ha eixit al pas d’aquestes declaracions de Ramón i ha assenyalat que “si no hi ha una orde expressa” per a tancar-los, els cementeris de València estaran oberts perquè l’ajuntament ha treballat “d’una manera molt clara en aquesta direcció” i en establir les mesures perquè les visites siguen segures. Joan Ribó ha volgut llançar un missatge de “tranquil·litat”, però això sí, ha fet una crida perquè els visitants acudisquen a aquestes instal·lacions d’una manera escalonada per a no concentrar-se el diumenge, festivitat de Tots Sants.

El primer edil ha demanat “prudència” als veïns i els ha instat a mostrar un “respecte escrupolós” a les normes marcades per les autoritats sanitàries per a evitar l'expansió de la Covid-19, també als cementeris. “Estem en un moment complicat, encara que València, si mirem els mapes, és de les zones amb menys nivell de contagi. Però si mirem les gràfiques, el creixement és molt gran”, ha matisat.

Per aquesta raó, l’alcalde de València ha demanat als visitants que no s’amunteguen, que facen un esforç per a distribuir-se entre els espais dels cementeris i ha fet una crida perquè “si pot ser, no hi vagen el diumenge perquè és previsible que dissabte i diumenge hi vaja molta gent”.

També et pot interessar

stats