Ribera Salud no pot comprar més accions de l'Hospital de Dénia, adverteix Sanitat

La Conselleria advertirà a la CNMV que la llei valenciana estableix limitacions a l'acord entre DKV i Ribera Salud, ja que el grup ja controla la totalitat de l'hospital públic d'Elx-Crevillent

Hospital de Dénia
Hospital de Dénia / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública avisarà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CMNV) que la Llei de Salut de la Comunitat Valenciana estableix limitacions en l'accionariat de les concessions per a evitar posicions de domini abans que l'organisme emeta el seu informe sobre l'operació de compra de les accions de DKV en Marina Salut per part del grup Ribera.

Així ho ha anunciat la consellera Ana Barceló en roda de premsa, en la qual ha afirmat que s'ha assabentat per la premsa d'aquest acord, però que encara no tenen constància oficial. No obstant això, ha advertit: "S'aplicarà la legalitat".

El grup, que en l'actualitat controla el 35% de l'accionariat de Marina Salut, ha pactat amb l'asseguradora DKV adquirir el 65% per a passar a controlar així la totalitat de la gestió de l'hospital i el departament de salut de Dénia.

La titular ha advertit que aquest pacte vulneraria la llei de salut de la Comunitat Valenciana, que en el preàmbul estableix que, per a garantir la llibertat de competència i evitar posicions de domini, "és necessari establir limitacions en l'ostentació i, per tant, adquisició de títols". D'aquesta manera el fet de tindre una concessió amb el 100% de l'accionariat impedeix ser present en una altra amb un percentatge superior al 40% de les accions.

Ribera Salud ja controla la totalitat de l'hospital públic d'Elx-Crevillent i també de l'Hospital de Torrevella, que té una concessió que expira el pròxim 15 d'octubre.

Barceló ha aclarit que, com que no hi ha cap document oficial sobre aquesta compravenda formalment, Sanitat "no pot fer més" i ha d'esperar que entre l'acord per registre per a poder sol·licitar un informe sobre la seua legalitat a l'Advocacia de la Generalitat.

També et pot interessar

stats