Oltra sobre l'Hospital de Torrevella: "Seguim el full de ruta del Botànic, la salut no és negoci"

La vicepresidenta del Consell assegura el canvi de postura de la Conselleria de Sanitat és "fruit d'un procés de diàleg i d'haver escoltat"

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha condemnat el nou assassinat masclista registrat a Carcaixent
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que l'anunci que el departament de Torrevella passe a la gestió publica segueix el full de ruta del pacte del Botànic "que els serveis públics han de ser de gestió pública i que la nostra salut no és un negoci".

A preguntes dels mitjans, Oltra ha assegurat aquest divendres que li sembla "molt bé" l'anunci que va fer ahir la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, en aquest sentit i que, ha afegit, és "fruit d'un procés de diàleg i d'haver escoltat".

"És un altre departament que estava privatitzat dins de la mateixa mentalitat d'antiguitat del PP que la salut podia ser un negoci per a uns quants", ha afirmat la també consellera d'Igualtat i Politiques Inclusives.

Segons Oltra, "nosaltres seguim el full de ruta del pacte del Botànic, que és que els serveis públics han de ser de gestió publica i que la nostra salut no és un negoci".

A la pregunta sobre la seua opinió respecte al fet que la portaveu de Unides Podem, Pilar Lima, atribuïra a la seua formació la renúncia de Barceló a l'empresa pública a Torrevella, Mónica Oltra ha contestat: "No tinc res a dir sobre això".

Respecte a qui ha guanyat amb aquesta decisió de Sanitat, Oltra ha assegurat que ho han fet "els ciutadans i ciutadanes de Torrevella, que ara tindran un servei públic gestionat per l'administració publica que, òbviament, és la garantia de l'equitat i de la bona qualitat assistencial, que al final és l'important".

"Anem a aquest canvi, que el nostre sistema sanitari universal no estiga fragmentat en diferents maneres de gestió, anem a un sistema integral d'alta qualitat assistencial i eficient", ha asseverat.

Respecte a si amb aquesta decisió Sanitat ha descartat la creació d'una Empresa Pública de Salut, la vicepresidenta ha indicat que, ara per ara, "el que se sap és que el departament de Torrevella no es gestionarà a través d'una empresa, que és el que va dir la consellera de Sanitat i és la informació vàlida en aquest moment".

També et pot interessar

stats