Retiren del mercat diversos lots d’un maquillatge corrector per la presència d'un bacteri

Segons l’Aemps, el bacteri pot presentar risc per a persones amb problemes de salut o amb el sistema immunitari afeblit

Maquillatge retirat per la presència d'un bacteri
Maquillatge retirat per la presència d'un bacteri / Aemps

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha retirat aquest dimecres i ha cessat la comercialització de diversos lots del maquillatge corrector Essence Camouflage+ Matt per la presència d'un bacteri que pot representar riscos per a persones amb problemes de salut o amb el sistema immunitari afeblit.

En una nota de premsa, l’Aemps ha informat de la retirada dels lots afectats (ODBCB, ODBCA i OCBCA) per la contaminació del microorganisme Pseudomonas aeruginosa, i ha demanat als usuaris que, si tenen alguna unitat d'aquests lots, es dirigisquen a l'establiment on el van adquirir per a devolució.

L'empresa responsable de la fabricació —Cosnova GmbH, situada a Alemanya— ha publicat una nota en el seu web on informa els usuaris que deixen d'usar aquest producte, el destruïsquen o el tornen al comerç.

La distribuïdora a Espanya (Future Cosmetics. SL) ha comunicat a l'Aemps l'inici de la retirada de totes les unitats posades en el mercat dels lots afectats. Per la seua banda, l'agència ha informat sobre aquestes mesures a les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes, per a la difusió i actuacions oportunes.

També et pot interessar

stats