La reserva hídrica espanyola es troba al 51,7% de capacitat

La falta d'aigua afecta "les tres quartes parts del territori", la qual cosa requereix una "planificació sostinguda", segons alerta l'empresa de gestió de l'aigua Aqualia

Imatge d'arxiu de l'embassament de la Pedrera, a Oriola
Imatge d'arxiu de l'embassament de la Pedrera, a Oriola / Ajuntament d'Oriola

La reserva hídrica espanyola està al 51,7% de la seua capacitat total. Els embassaments emmagatzemen actualment 28.971 hectòmetres cúbics (hm³) d'aigua.

En l'última setmana han augmentat en 241 hectòmetres cúbics, la qual cosa suposa el 0,4% de la capacitat total actual dels embassaments.

A la Comunitat Valenciana, els embassaments de la Confederació Hidrogràfica del Segura estan al 36,3%, per davall de la mitjana nacional, mentre que els del Xúquer estan al 61,6%.

Reserva hídrica
Reserva hídrica / Govern d'Espanya

La falta d'aigua afecta "les tres quartes parts del territori", cosa aque requereix una "planificació sostinguda" per a administrar aquest recurs, segons ha informat en un comunicat l'empresa de gestió de l'aigua Aqualia.

Per a Aqualia, que té una xarxa de 43,5 milions d'usuaris en dèsset països, la innovació, la tecnologia i una major inversió són les mesures necessàries amb les quals incrementar l'eficiència en la gestió integral.

En aquest sentit, han desenvolupat una plataforma modular i integrada sota el nom d'Aqualia Live, que té com a objectiu "la interconnexió dels milions de dades" que gestionen per a una presa de decisions "més eficients".

Per exemple, a Almeria, malgrat un augment del 30% de la població, l'operadora ha reduït a la meitat l'aigua de consum en els últims trenta anys (de 30 a 16 hectòmetres cúbics anuals), gràcies a la sectorització de la xarxa i la implantació de sistemes de detecció de fuites.

També et pot interessar

stats